HOT KinderGarten - шаблон joomla Продвижение

Čarobne knjige

kids read

Deca

Njegovo ime asocira na veliki jesenji praznik, Svetog Luku. Učenik je vile Bosiljčice. Ovaj dečak živi u Italiji, podno Alpa, a leta provodi u Čarobnom Selu. Lukini roditelji imaju farmu pirinča pored reke Po. Lukina mama je poreklom Indijka, rođena u Švajcarskoj, pa je Luka neko ko odlično poznaje i kulture tih zemalja. Osim što je učenik vile Bosiljčice, on je njen asistent pri pripremi nacionalnih jela stranih kuhinja. On svojim vršnjacima prenosi tajne tih kuhinja, ali i sve vezano za druge narode sveta, svoja iskustva sa letovanja sa različitih mora i zimovanja na Alpima i drugim planinama Evrope. Kako je njegov deda bio operski pevač, on deci prenosi i svoja znanja o muzici, o operi, o italijanskim kompozitorima.

Sinonim za Luku su različitost i interkulturalnost, a strpljivost, odgovornost i staloženost su njegove najvažnije vrline.

Mitra je vesela, razdragana devojčica crvenkaste kose i krupnih crnih očiju. Obožava školu, najviše matematiku, te zato se snašla u ulozi asistenta vile Bosiljčice. Ona je raugrana, nesputana i uvek razdragana. Voli da priča, pa često govori i  pogledom i mimikom, kako bi šro više rekla. Ona voli da kuva, zato i jeste učenica vile Bosiljčice. Njeno ime je predodredilo da se bavi plamenom, vatrom, da je pali i da je smiruje svojim specijalitetima tokom jesenjih dana. Ona uči decu kako na otvorenom napraviti logorsku, a kako običnu vatru, kako je kontrolisati i šta se sve može ispeći na otvorenom plamenu. Uči ih i kako se lako vole životinje, ali i ljudi. Mitra je slučajno postala vegetarijanac, iako ona zapravo i ne zna šta to znači. Jedonsatvno ne želi da jede meso. Neretko se bori sa predrasudama vršnjaka. Ona najčešće sprema specijalitete od voća, povrća i žitarica. Voli daeksperimentiše sa ukusima i nije joj teško da satima izučava kuhinju svih delova svoje zemlje.

Mitra je sinonim za neposrednost, opuštenost, ali i upornost, spretnost i brzinu.

Čarobnastični pozdrav iz Čarobnog sela!

Porudžbina knjigegallerycontact