Vesti

UG KREATIVA pokreće manifestaciju "Dani srećne pedagogije" kao odgovor na rezultat svih dosadašnjih projekata koji su okupljali kreativnu decu, vaspitače, učitelje, nastavnike, stručne saradnike, direktore i roditelje dece regiona, poput učesnika projekata:

Obaveštvamao vas da smo odabrali 12 finalista u kategoriji "Najbolji scenario srećnog učenja" iz 12 obrazovnih ustanova. Oni će u okviru stručnog skupa pod nazivom "Dani srećnog učenja" prezentovati svoje primere dobre nastavne prakse celovitog pristupa učenju 


 

UG KREATVA – kreativno obrazovanje &

АSOCIJACIJA NAJBOLJIH NASTAVNIKA EX YU

raspisuje

KONKURS ZA MEMORIJALNU NAGRADU
“Najb
OLJI OD NAS

 

Pozivamo vaspitače, učitelje i nastavnike regiona da uzmu učešće u  Konkursu za NAJBOLJU NASTAVNIČKU PRAKSU, tema:

U periodu od 26-29.maja, 2022.godine u Sarajevu će se održati Četvrta regionalna konferencija nastavnika regiona Zapadnog Balkana pod nazivom Svijet obrazovanja briše granice.

 

Pozivamo Vas da učestvujete na četvorodnevnoj regionalnoj konferenciji „SVIJET OBRAZOVANJA BRIŠE GRANICE 4“ koja će se održati u Sarajevu, 26-29. maja 2022. godine.

Čitavu kasabu obavio je gusti mrak i samo što u maloj, sirotinjskoj kućici, tamo na kraju mahale, još treperi slaba svjetlost. To je kratka svijeća lojanica, bori se sa smrću… 

Serbia, a small country that gained independence after in the 90s the civil war and the disintegration of former Yugoslavia, is a country that enjoys a continental climate-four seasons. With green landscapes and beautiful countrysides, Serbia is quite pleasant, attracting attracts tourists from all over the world.

Otići u Indiju, a ne posetiti indijske privatne škole, bio bi veliki propust. Za naš standard izgledaju kao svemirski brodovi. Imaju visok nivo obezbeđenja, a kako i ne bi, u njima boravi i do 7000 dece. U školama najčećše rade žene, odevene su u tradicionalnu narodnu nošnju, sari, i to je u Indiji standard oblačenja. 

Željana Radojičić Lukić je višestruko nagrađivana učiteljica iz Srbije, koja je prešla dug put od učiteljice do pomoćnika ministra svoje zemlje, da bi se na kraju ponovo vratila svojim učenicima. Ona je liderka obrazovanja na Balkanu koja se trudi da svojim radom, idejama i projektima inspiriše i motiviše nastavnike Balkana.

Iščitavajući knjigu „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ shvatila sam da preda mnom stoji izazov koji da nosi bogatstvo pisane reči. Još kada je potpomognuto snagom čistog srca i mudrošću svemira jasno je da pred sobom imam raritet u dečjoj književnosti.

Kako da deci učenje postane zanimljivo a odlazak u školu radost? Zašto je potrebno da deca uče mnogobrojne podatke i činjenice, dok se o vrlinama kao što su samopouzdanje, upornost i kreativnost – malo govori?

"Videćete, to će biti lepa i važna godina. Biće velika – od januara sve do decembra. U nju će stati svi rođendani i mnogo nezaboravnih trenutaka. Biće to godina koja se pamti., o kojoj se priča, koja ostaje u mislima i kada prođe. Da li će?

Himna Čarobnog sela

Pišite nam

Girl with Ice Cream