Čarobna deca

 

Potkategorije

Želimo ovom rubrikom da vratimo sećanje na pisma koja su nekim prošlim genracijama bila kanal komunikacije. Pisali smo jedni drugima, pisali smo bakama i dekama, učiteljicama, drugarima u drugim gradovima i državama... Pisali smo i različitim časopisima. Recimo, naša generacija je pisala pismo časopisima za decu, kao što su Male novine, Vesela sveska, Neven, Politikin zabavnik. E, sada mi želimo da tu tradiciju pisanja pisama obnovimo. Želimo da vi pišete nama. Možete nam pisati prava pravcata pisma, a možete i elektronska, putem imejla.

 

Pisma: Pišite nam šta god želite. 

Crteži: Deca nam najčešće šalju crteže kućica iz Čarobnog sela i vila čarobnica, pa ćemo odabrati najlepše da ih ovde predstavimo uz kratku biografiju njihovih autora (dovoljno je da napšeš par rečenica o sebi, koji si razred, kako se zove tvoja škola, ko te uči, ko su članovi tvoje porodice, koji ti je hobi, šta voliš da čitaš i sl.)

Izazovi: Pošto svaka od naših priča ima i svoj izazov namenjen za zlatni trougao, želimo da ovo bude i mesto na kojem ćemo vam predstavljati dečje, porodične i školske izazove u slici i reči. Trudićemo se da biramo najlepše radove inspirisane pričama iz naših knjiga koje su rađene u različitim kategorijama, od likovne i literarne, preko muzičke, fimske, pozorišne, pa do primenjene umetnosti.

Fotografije: Ako znamo da je knjiga najbolji drug, a svi volimo da imamo fotografiju sa svojim najboljim drugom, pošaljite nam svoje fotografije sa knjigom Jesenja gozba sa vilom Bosiljlicom.

Himna Čarobnog sela

Pišite nam

Girl with Ice Cream