Vesti

Manifestaciju Oljini dani srećnog učenja u čijem se sastavu nalazo i Memorijalna nagrada „NajbOlji od nas“ pokrenula je Željana Radojičić Lukić, višestruko nagrađivana učiteljica iz Srbije i finalista najprestižnije svetske obrazovne nagrade Global Teacher Prize koju dodeljuje Varkej fondacija

Maja Karać, Željana Radojičić Lukić i Selma Mahmić

Šta je cilj osnivanja ove nagrade?

Željana je ovu nagradu osnovala sa ciljem osnaživanja vaspitača, učitelja i nastavnika za primenu celovitog pristupa učenju, sa jedne  strane, a  sa druge kao znak sećanja na pedagogicu Oliveru Petrović, koja joj je bila najbliži saradnik na razvoju koncepta srećnog učenja Čarobno selo.

Ko su ovogodišnji pobednici?

Najbolji i apsolutno najbolji primer nastavne prakse celovitog pristupa učenju u okviru ove Memorijalne nagrade „NajbOlji od nas“ uradile su učiteljice iz Bosne i Hercegovine. Jedan je uradila Selma Mahmić iz JU OŠ “Kiseljak 1” iz Bilalovca kod Sarajeva, a drugi Maja Karać iz JU OŠ “Branko Ćopić” iz Banja Luke.

Zašto su ovo najbolji radovi?

Ono što je potpuno izdvojilo Selmin i Majin primer nastavne prakse srećnog učenja je veština provlačenja i obmotavanje glavne niti, od samog početka, pa do kraja, kao jedne velike kopče između svih komadića smisleno spojenih u čvrstu i neraskidivu celinu.

UG KREATVA – kreativno obrazovanje & UDRUŽENJE BUDUĆNOST 4+

raspisuju

KONKURS ZA NAJORIGINALNIJI SCENARIO SREĆNOG UČENJA

na temu
“DECA SU LJUDI, A LJUDIMA TREBA LJUBAV”

 

Pozivamo vaspitače, učitelje i nastavnike regiona da uzmu učešće u konkursu za NAJORIGINALNIJU NASTAVNIČKU PRAKSU SREĆNOG UČENJA gde će baza integracije biti priča Vilina suza iz knjige Letnja vreva sa vilom Sunčicom.

Obaveštvamao vas da smo odabrali 12 finalista u kategoriji "Najbolji scenario srećnog učenja" iz 12 obrazovnih ustanova. Oni će u okviru stručnog skupa pod nazivom "Dani srećnog učenja" prezentovati svoje primere dobre nastavne prakse celovitog pristupa učenju 

UG KREATIVA pokreće manifestaciju "Dani srećne pedagogije" kao odgovor na rezultat svih dosadašnjih projekata koji su okupljali kreativnu decu, vaspitače, učitelje, nastavnike, stručne saradnike, direktore i roditelje dece regiona, poput učesnika projekata:


 

UG KREATVA – kreativno obrazovanje &

АSOCIJACIJA NAJBOLJIH NASTAVNIKA EX YU

raspisuje

KONKURS ZA MEMORIJALNU NAGRADU
“Najb
OLJI OD NAS

 

Pozivamo vaspitače, učitelje i nastavnike regiona da uzmu učešće u  Konkursu za NAJBOLJU NASTAVNIČKU PRAKSU, tema:

U periodu od 26-29.maja, 2022.godine u Sarajevu će se održati Četvrta regionalna konferencija nastavnika regiona Zapadnog Balkana pod nazivom Svijet obrazovanja briše granice.

 

Pozivamo Vas da učestvujete na četvorodnevnoj regionalnoj konferenciji „SVIJET OBRAZOVANJA BRIŠE GRANICE 4“ koja će se održati u Sarajevu, 26-29. maja 2022. godine.

Čitavu kasabu obavio je gusti mrak i samo što u maloj, sirotinjskoj kućici, tamo na kraju mahale, još treperi slaba svjetlost. To je kratka svijeća lojanica, bori se sa smrću… 

Serbia, a small country that gained independence after in the 90s the civil war and the disintegration of former Yugoslavia, is a country that enjoys a continental climate-four seasons. With green landscapes and beautiful countrysides, Serbia is quite pleasant, attracting attracts tourists from all over the world.

Otići u Indiju, a ne posetiti indijske privatne škole, bio bi veliki propust. Za naš standard izgledaju kao svemirski brodovi. Imaju visok nivo obezbeđenja, a kako i ne bi, u njima boravi i do 7000 dece. U školama najčećše rade žene, odevene su u tradicionalnu narodnu nošnju, sari, i to je u Indiji standard oblačenja. 

Željana Radojičić Lukić je višestruko nagrađivana učiteljica iz Srbije, koja je prešla dug put od učiteljice do pomoćnika ministra svoje zemlje, da bi se na kraju ponovo vratila svojim učenicima. Ona je liderka obrazovanja na Balkanu koja se trudi da svojim radom, idejama i projektima inspiriše i motiviše nastavnike Balkana.

Iščitavajući knjigu „Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom“ shvatila sam da preda mnom stoji izazov koji da nosi bogatstvo pisane reči. Još kada je potpomognuto snagom čistog srca i mudrošću svemira jasno je da pred sobom imam raritet u dečjoj književnosti.

Kako da deci učenje postane zanimljivo a odlazak u školu radost? Zašto je potrebno da deca uče mnogobrojne podatke i činjenice, dok se o vrlinama kao što su samopouzdanje, upornost i kreativnost – malo govori?

"Videćete, to će biti lepa i važna godina. Biće velika – od januara sve do decembra. U nju će stati svi rođendani i mnogo nezaboravnih trenutaka. Biće to godina koja se pamti., o kojoj se priča, koja ostaje u mislima i kada prođe. Da li će?

Himna Čarobnog sela

Pišite nam

Girl with Ice Cream