Ilina, Vida i Petar

 Jedan od glavnih junaka knjige Letnja vreva sa vilom Sunčicom je dečak Petar.

Petar je zelenooki dečak kratke smeđe kose koja bi tokom leta posvetlela, taman onoliko koliko je njegova koža na otvorenom letnjem suncu potamnila i takva trajala do daleko u zimu. Lepuškast, srednje visine, jakih nogu i ruku, širih ramena, rumenih obraza I stidljivog pogleda kao da je skrivao nešto, stalno mršteći čelo I nekako podozrivo škiljeći ispod dugačkih trepavica, naročito pred vršnjacima i nepoznatim ljudima. Slobodo vreme provodi u majdanu sa ocem i stricem. Tu  je potpuno drugačije dete – vedro i zadovoljno, spremno da po ceo letnji dan pomaže ocu i stricu u nimalo lakom poslu. Mama ne živi sa njim i to je njegova svakdonevna tiha patnja. Zato Petar raste sam u svom imaginarnom svetu umetnosti. Iako zapravo I ne zna šta je umetnost, njegovi crteži su puni biljaka i životinja u kojima pronalazi inspiraciju u struganičkom selu, daleko od urbanog područja.

Sinonim za Petra je intuitivnost, saosećajnost, kreativnost i nepokolebljivost.

Najjača njegova VRLINA je nepokolebljivost.

Jedna od glavnih junakinja knjige Letnja vreva sa vilom Sunčicom je devojčica Vida.

Vida je Ilinina starija sestra I ta joj uloga nekada prija, ali često joj je opterećenje. Obe devojčice su crnokose, sa istaknutim šiškama, fizički vrlo slične, ali po prirodi potpuno različite. Koliko je Ilina razdragana I vesela, spontana, spreman na humor, tliko je Vida zatvorena, poslušna i smerna. Život na selu, gde svaki dan mora da brine o mlađoj sestri, njoj je naporan i nezanimljiv, ap zao puno vremena provodi na internetu. Bazeni su joj podaleko da bi pešačila do njih, pa joj školski raspusti teško padaju.. Tata ima svoju porodicu i živi daleko. Mama radi po ceo dan kao kasirka u market, odsutna je veći deo dana, pa je Vida preuzela birgu o mlađpj sestri i o sebi.

Sinonimi za Vidu su mudrost, saosećajnost, spretnost, hrabrost i doseljivost.

Njene najjače VRLINE su hrabrost i mudrost.

Jedna od glavnih junakinja knjige Letnja vreva sa vilom Sunčicom je devojčica Ilina.

Ilina je najveselija i najbučnija devojčica u Čarobnom Selu. Crnokosa sa zelenim očima, ogromnog osmeha, preplanule boje kože, deluje kao sam dar sa neba, a tako je svi i doživljavaju. Svi se bore za njenu naklonost i vole da su u njoj blizini. Gde je Ilina, tu su smeh, radost, vrcavost. Radozanla je, ne drži je mesto, voli sve da proba, ali malo toga završava. Neretko je možete videti za štafelajom kako slika, a samo nakon minut vidite je bosonogu kako trči po livadi i sakuplja biljke. Taman kada pomislite da će sada tome da se posveti, eno je već u voćnjaku, trči za Mitrom i želi da i ona peče kruške na ognjištu. Svi se slažu u jednom, bez Iline bi bilo dosadno, te je ona zaista dar za Čarobno Selo.

Sinonim za Ilinu su radost, vrcavost, sloboda i nesputana energija.

Njene najjače vrline su nesputanost i razdraganost.

Himna Čarobnog sela

Pišite nam

Girl with Ice Cream