"Videćete, to će biti lepa i važna godina. Biće velika – od januara sve do decembra. U nju će stati svi rođendani i mnogo nezaboravnih trenutaka. Biće to godina koja se pamti., o kojoj se priča, koja ostaje u mislima i kada prođe. Da li će?
Negde će sagraditi put, negde most, negde školu. Mnogi će se useliti u nove stanove. Svi će se nečemu obradovati. Slušaćemo dobre vesti. To će biti godina u kojoj se raste. Deca Srbije porašće u novoj godini za preko 20 miliona centimetara i za više od 20 miliona kilograma. Mnogo će se prodavati ogledala i češljevi. Lekari će zevati u ambulantama jer ćemo biti zdraviji nego ikad.
 
Biće to godina lepa kao slika. Procvetaće bagrem i lipa.
 
Rodiće ponovo trešnje, šljive i grožđe. Nebo će biti plavo i veliko. Sunce će nam biti lepo i toplo. Neko će napisati novu pesmu. Neko će se prvi put zaljubiti. Nove majke nosiće u rukama novu decu. To će biti dobra godina. Radićemo, učiti i pevati. Kad se zamorimo, uvek će na vreme doći subota i nedelja. Završićemo neke važne poslove i započeti neke još važnije. Svi ćemo se slikati, za uspomenu na tu dobru godinu. Kad se ponovo sretnemo, 31. decembra, nećemo se poznati jer ćemo svi biti veći, lepši i pametniji." /Duško Radović/
 
Mnogo ljudi treba da se trudi da knjiga zamiriše i zarudi, a evo nama se posrećilo da na prvi dan Nove 2022. možemo da najavimo našu drugu knjigu iz edicije Čarobno selo, autorke Željane Radojičić Lukić. Odmah krećemo i sa zakazivanjem promocija za period od 27.januara do 21.marta. Nadamo se da je to dovoljan period da Božica, Vera i Sava dođu do svojih ovogodišnjih čitalaca.
 
Imamo potrebu da se ovim putem zahvalimo celom timu saradnika koji rade na ovoj ediciji, koji  detaljno i pažljivo iščitavaju svaku rečenicu i pomažu autorki u testiranju svih priča pre nego što ugledaju svetlost dana. Hvala i recenzentima koji su prvi pročitali knjigu i dali svoj sud, kao važnu preporuku budućim čitaocima. Zahvaljujemo  i lektorki koja je zekst prečistila i uskladila sa pravopisnom normom. Krajnji pečat knjizi dala je naša sjajna ilustratorka Ana Grigorjev koja je poslednjeg dana 2021.jgodine  povukla poslednji potez kičice i na taj način dala signal da Vera i Sava stižu za manje od mesec dana do svojih vršnjaka.
 
Radujemo se susretima sa svima koji  se raduju ovoj nesvakidašnjoj ediciji za decu i koji će uskoro otvoriti vrata svojih domova, vrtića, škola, domova kulture, biblioteka, za оvu čarobnastičnu knjigu kratke proze za decu!
 
Srećna vam i čarobnastična Nova 2022.
 
Knjiga Zimski mir sa vilom Božicom, može se poručiti preko LINKa
 
 

Himna Čarobnog sela

Pišite nam

Girl with Ice Cream