UG KREATIVA pokreće manifestaciju "Dani srećne pedagogije" kao odgovor na rezultat svih dosadašnjih projekata koji su okupljali kreativnu decu, vaspitače, učitelje, nastavnike, stručne saradnike, direktore i roditelje dece regiona, poput učesnika projekata:

 • Čarobno selo
 • Kreativna čarolija
 • Magična Interkulturalna Mreža Prijateljstva
 • Asocijacija Najboljih nastavnika
 • EduBalkan zajednica
 • Balkanska nastavnička mreža

i Memorijalne nagrade „NajbOLJI OD NAS“ koja se organizuje prvi put ove godine, a koja i jeste inicijalna kapisla za dodatno umrežavanje i stvaranje prilika za saradnju i druženje svih onih koji su u ove projekte utkali iskru svoje kreativnosti i svoje sreće i tako stvorili ovo što danas zovemo Univerzum srećnog učenja.

Pozivamo sve:

 • vaspitače, učitelje i nastavnike,
 • direktore škola, pedagoge, psihologe,
 • decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i
 • roditelji dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta

da uzmu učešće u ovoj manifestaciji na jedan od sledećih 7 načina:

 1. Deljenje iskrica srećnog učenja
 2. Prenošenje iskrica srećnog učenja
 3. Širenje uticaja iskrica srećnog učenja
 4. Okupljanje iskrica srećnog učenja
 5. Nagrađivanje iskrica srećnog učenja
 6. Promovisanje iskrica srećnog učenja
 7. Druženje iskrica srećnog učenja

1. Deljenje iskrica – društvene mreže, 7. maja – 28. juna 2023.

Koordinator aktivnosti: Danijela Miličić Trebaticki, +381 63 837 8238

Opis aktivnosti: Biće dovoljno da realizujete aktivnost sa elementima srećnog učenja u podsticajnoj sredini, i nakon toga jednu ili više fotografija te aktivnosti, uz navođenje opštih informacija i opisa aktivnosti, postavite na FB grupu BALKANSKA NASTAVNIČKA MREŽA. POstove sa fotografijama možete slobodno postavljati i na ostalim obrazovnim, vama dostupnim FB grupama, FB stranicama, Instagram profilima i drugim društvenim mrežama uz OBAVEZNO postavljanje heštegova: #srećnoučenje #univerzumsreće #univerzumsrećnogučenja #amifn #annex_yu #BestTeacher #bestteacher #bestteacher_yu #nastavnickamreza #sreća #kreativa

 

2. Prenošenje iskrica – Memorijalni konkurs "NajbOLJI OD NAS"

Koordinator aktivnosti: Ana Vujić, imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Opis aktivnosti: Konkurs traje do 5. maja 2023. i predstavlja priliku kreativnim pojedincima i timovima da učionice širom regiona budu rasadnici srećne pedagogije. Cilj ovog konkursa jeste da podstakne vaspitače, učitelje i nastavnike da primenjuju celoviti pristup učenju stvarajući srećno učenje primenom edicije knjiga i integrativnih radnih svezaka, pod nazivom ,,Čarobno selo”. Svi zainteresovani imaju priliku da dostave dokumentovane scenarije srećnog učenja u PDF formatu, najkasnije do 05. maja 2023. na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  Više o uslovima konkursa pročitajte na ovom LINKU!

 

3. Širenje iskrica – Dani srećnog učenja, Banja Vrujci, 19. maja 2023.

Koordinator aktivnosti: 

Opis aktivnosti: Prijavljivanje na memorijalni konkursu predstavlja svojevrsnu ulaznicu za direktno učešće na stručnom skupi "Dani srećnog učenja" koji će se održati u Banji Vrujci, 19. maja 2023.god. Više pojedinosti o konkursu imate na ovom LINKU, a sve informacije vezane za stručni skup, učesnici konkursa dobijaju preko Viber grupe za mentorsku podršku realizatorima srećnog učenja. Biće omogućeno i indirektno učešće, ali isključivo u vidu podrške direktnim učesnicima konkursa. Svaki individualni učesnik ili tim imaju pravo da pošalju pozivnicu za maksimalno 5 članova podrške koja ima zadatak da širi informacije o njima i njihovom projektu i na taj način njihove iskrice učini što vidljivijim. Želja nam je da proverimo da li je moguće da se neko istinski raduje tuđem uspehu i sreći. Nadamo se da jeste.

 

4. Okupljanje iskrica "Univerzum sreće", Čarobno selo, 20. maja 2023.

Koordinator aktivnosti: Jasmina Stojković, imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Opis aktivnosti: Učesnici konkursa „NajbOLJI OD NAS, AMIFN projekta, čitaoci i poštovaoci edicije knjiga srećnog učenja, ali i svi oni koji su u prethodnom periodu kroz različite aktivnosti sakupljali iskrice srećnog učenja, okupiće se 20. maja u Čarobnom selu. Tog dana, pored prezentacije iskrica regiona, biće premijerno predstavljena edicija knjiga srećnog učenja autorke Željane Radojičić Lukić i njenih saradnika. Prijave na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  sa naznakom #okupljanjeiskrica.

 

5. Nagrađivanje iskrica – ANNEX_YU konferencija, Banja Luka 01-04. juna 2023.

Koordinator aktivnosti: Slađana Popović, +387 65 8077 386

Opis aktivnosti: Tokom regionalne konferencije proglasićemo pobednike konkursa „NajbOLJI OD NAS“ i dodeliti priznanja iskricama koje su najviše svetlele u prethodnom periodu. Pored toga imaćemo i Sajam srećnog učenja gde će nastavnici regiona imati priliku da promoviši i afirmišu srećno učenje, ali i da prezentuju svoje iskrice srećnog učenja.

Prijave za konferenciju OVDE!

 

6. Promovisanje iskrica Zakorači, doživi i širi „Univerzum sreće“, širom regiona, 7. maja – 7. jula 2023.

Koordinator aktivnosti: Danijela Miličić Trebaticki, +381 63 837 8238

Opis aktivnosti: Ovo je deo manifestacije koji prepuštamo učesnicima na volju i kreativnost na koji način će da predstave svoje univerzume sreće (lične, porodične i školske). Naš predlog su druženja širom regiona tokom kojih bi barem jednom svako od učesnika bio domaćin ili gost.

 

7. Druženje iskrica – Studijsko putovanje u jednu evropsku zemlju, početak jula 2023.

Koordinator aktivnosti: Olivera Nedić, +387 65 954 657    

Studijskom putovanju moći će da se pridruže iskrice koje su najviše i najjače svetlele u periodu od 7. maja do 07. juna 2023, a pod određenim uslovima i jedan manji broj članova Kreative i učesnika svih njenih projekata.

 

SIJAJ ZA SEBE, SVETLEĆEŠ ZA SVE NAS!

 

Napomena: Predlažemo da ponovo pročitate ovaj poziv, posložite kockice i odaberete na koji način ćete dati doprinos danima srećnog učenja. Možete uzeti učešće u samo jednoj aktivnosti, a možete i u svima, na volju vam.

Visina kotizacija za stručni skup „Dani srećnog učenja“ i za obrazovnu konferenciju, biće naknadno poznati.

 

Dodatne informacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

ZA ORGANIZACIONI ODBOR:

 • Ana Vujić
 • Olivera Nedić
 • Borko Petrović
 • Jasmina Stojković
 • Danijela Miličić Trebaticki
 • Željana Radojičić Lukić

 

Himna Čarobnog sela

Pišite nam

Girl with Ice Cream